bugün

entry'ler (2537)

uludağ sözlük

açılan başlıkların içerikleri genellikle, sikmek, girmek, sokmak, vajina, sex ve bel altı başlıklardır. Cinsel açlığın sözlüğüdür uludağ sözlük.

hayata eklenmesi gereken tuşlar

(bkz: uyku)

coca cola zero yu sıfır kalori zanneden tip

içindeki maddelerin ne bok olduklarını araştırarak öğrenebileceğin kola çeşididir. ayrıca kalorisizdir.

shutterstock

vectorel desen ve fotoğraf sitesidir.

burada üyeliği olanlar bana birkaç tane vector desen atabilir mi?

far cry 5

Türkçe alt yazı resmi olarak çıkmayacak olan oyun. Bu yüzden crackli şekilde oynanmayı hak ediyor. Gerçi ben hayatımda oyuna para vermemiş biri olarak, sadece türkçe çıksa da yine para verip almayacağım oyundur. Torrent candır. Tr alt yazı çıktından sonra craklenip oynanabilir.

aynı anda en fazla kaç kişiyle sevgili oldunuz

ağır bir aldatılma travması sonrasında, 3 kızla sevgili ve beraber olmuştum.

la casa de papel

sosyal medya ve türevleri yüzünden başladığım dizi. ilk sezon 6 bölüm bitirdim. Güzel ve eğlenceli gidiyor. Bazen karakterler arası uzun konuşmalardan sıkılıyorum. Her dizide ki gibi gereksiz ayrıntılara bu dizide de girmişler. Hafif ilerleyerek seyredilmesi olağan. Ben yapmadım ama eğer elimde bir klavye olsaydı ok tuşları ile ilerletmiştim bazı yerlerini. Profesör değişik bir kişilik. Hatun hoş.

engelli olduğu belli olan bebeği doğurmak

aldırmaktan yana kullanırdım düşüncemi. Şu an hiç bir şeyin farkında değil, ve öyle bir hayata adım atacak ki, ya da hastalığından ötürü adım bile atamayacak olduğundan dolayı, hayatının geri kalanını nasıl bir şekilde geçireceğini düşününce insan, en doğrusu aldırmak olduğunu düşüyorum. Senin hayatının sonuna kadar onu bakabileceğin kesin bile değil, senin sağlığında kesin değil, yaşamında kesin değil, sana bir şey olduktan sonra onun sorumluğunu kim nasıl alacak diye merak ediyor musunuz hiç? Ya da bu hayatın güzelliklerinden asla faydalanamayacak. Belki beyin gelişimi de oluşamayacak, sizin onun tedavi ya da yaşama sürecinde maddi manevi yanında olabileceğiniz bile kesin değil. Ne kadara kadar dayanabileceksiniz. Zor zamanlar, kimse size fikriniz de karışamaz, ben sadece düşüncelerimi belirttim.

meningokok

en hızlı öldüren bakteri hastalığıdır. çok nadir görünür ama çok tehlikelidir. hac gibi kalabalığa gidecekler için aşısı öneriliyor.

meningokok hastalıklarına yakalanma açısından risk grupları:

•5 yaş altı çocuklar,

•ergenlik dönemindekiler,

•yaşlılar,

•kalabalık yerlerde yaşayanlar,

•sağlık personelleri ve

•bağışıklık sisteminde sorun olanlardır.

Aşı hakkında bilgi!!!!

Hastalarımıza yeni ve önemli bir menenjit aşısı çıktı, daha doğrusu Türkiye’ye yeni geldi deyince, genellikle ilk cevap, biz zaten menenjit aşısı olmuştuk oluyor. Evet haklısınız şu ana kadar çocuklarınız 2 farklı menenjit mikrobu için 8 kez aşılandı. 5’li karma aşı içinde 4 kez hemofilus influenza mikrobuna karşı,4 kez de halk arasında zatürre aşısı denen aslında menenjite de yol açabilen pnömokok aşısı ile çocuklarımız aşılandı. Yeni aşımız meningokok aşısıdır. Yani farklı bir mikrop, daha henüz olmadığımız bir aşı.

Menenjit bir hastalıktır, bu nedenle de birçok farklı mikrop menenjite yol açabilir. Bundan sonra yazıma sizden gelen ya da gelebileceğini düşündüğüm sorularla devam ediyorum.

Yeni bir aşı-çocuğuma nasıl yaptırabilirim, çocuğum kobay mı olacak?

Aslında yeni bir aşı değildir, Amerika’da 7 yıldır ve birçok gelişmiş ülkede güvenle uygulanan bir aşıdır. Bugüne kadar 44 milyona yakın doz uygulanmış ve ciddi bir yan etkisi görülmemiştir. Yani çocuğunuz bu aşıyı ilk kez olacaklardan olmayacak.

Bu aşı neden önemli?

Meningokoksemi eskisi kadar sık görülmese de zaman zaman salgınlar yapabilen, özellikle Haç mevsiminde Orta Doğudan ülkemize taşınabilen, ve yakalanan kişinin 24 saat içinde %50 olasılıkla ölümüne yol açan ağır bir hastalıktır. Menenjit bu mikrobun yapacağı en basit hastalıktır, özellikle tüm vücutta ağır kanamalar, döküntü ve birçok organın yetmezliğiyle seyreden meningokoksemi denen şok tablosu hızla ilerler ve çok daha ölümcüldür.

Ülkemizde yıllık görülme sıklığı tam olarak bilinmemekle beraber Türkiye istatistik Kurumu (TÜiK) ölüm istatistiklerinden yola çıkarak yapılacak tahmine göre Avrupa’ya göre en az 10 kat daha yüksek olduğu söylenebilir. Türkiye’de meningokokal hastalık en çok 5 yaş altı çocuklarda görülmektedir. TÜiK verilerine göre 5 yaş altında ölen her 10 çocuktan 1’i meningokokal hastalık nedeniyle ölmektedir.

Bu aşı daha önceki meningokok aşılarından farklı mı?

Evet daha önce de özellikle hacca gidenlere veya askerlik, bağışıklık yetmezliği, kompleman eksikliği ve dalağın olmaması veya alınması gibi risk faktörü olanlarda Polisakkarit aşılar uygulanmaktaydı. Ancak bu tür aşılar uzun süreli bağışıklık bırakmaz ve 2 yaşın altında işe yaramadığı için uygulanamaz . Konjugasyon teknolojisiyle hazırlanan Menactra aşısı içinde en sık görülen A, C,Y ve W135 olmak üzere 4 çeşit Meningokok mevcuttur. Ve hastalığın en riskli olduğu bebeklik çağından itibaren yapılabilir.

Bu aşının yan etkileri nelerdir?

Aşının en sık görülen yan etkileri; aşı yapılan yerde ağrı-şişme-kızarıklık, halsizlik, huzursuzluk, ağlama ve ateş olarak sayılabilir. Çoğu zaman basit ağrı kesici ve ateş düşürücülerle 1-2 gün içinde geçer. Daha önce Guillain Barre Sendromu geçirenlerin bu aşıyı olması pek önerilmez.

Bu aşı kaç yaşa kadar ve kaç doz uygulanır?

Konjüge meningokok aşısı(Menactra) ülkemizde 11 yaşa kadar ruhsat almıştır. Normal aşılama şeması en erken 9 ayda başlar minimum 3 ay arayla 2 yaşa kadar çocuklara 2 doz olarak uygulanır. 2 yaş üzerindeki çocuklara herhangi bir zamanda bir an önce tek doz olarak uygulanmalıdır.

Meningokok aşısını devlet öder mi, fiyatı nedir?

Konjüge meningokok aşısı( Menactra) şimdilik sağlık Bakanlığı tarafından ödenmemektedir, bu nedenle sağlık ocaklarında veya aile sağlığı merkezlerinde ücretsiz uygulanmaz, yani şimdilik özel bir aşıdır. Mart 2013 itibariyle 155 TL civarında satılmaktadır.

chromecast

Telefondan televizyona görüntü aktarmasını sağlayan alet.

bu üründen almak istediğimde 2 farklı versiyon çıkıyor. 1 ve 2 olarak. şimdi tabi ki 2 yi almak isterim fakat 2. sürümünde acayip fiyat olayları var

gittigidiyor fiyatı : https://urun.gittigidiyor...ngle-kablosuz-g-341805683

hepsiburada fiyatı: https://www.hepsiburada.c...gh8tM-ZBXsg8aAl0AEALw_wcB

üstteki iki üründe chormecast 2 olarak satılmakta.

aliexpres fiyatı: https://tr.aliexpress.com...EALw_wcB&gclsrc=aw.ds

nasıl oluyor anlamadım. Ya gittigitiyorda ki satıcı dolandırıcı, chromecast 2 yerine chromcast 1 gönderip o fiyata satıyor, ya da hepsiburada da ki fiyat inanılmaz pahalı.

edit: yazım hataları.

honda nsx

görsel
Göçüğü olmaz inşallah dediğim otomobil.

fikret orman

hafta sonu oynayacağı rakibinin forvetini isteyecek kadar düşük seviyede profili olan bir başkan. Eskinden böyle şeyler utanarak sıkılarak yapılırdı. Şike diye bakılırdı. Şimdi ise açık seçik, alenen bir şekilde yapılıyor. Sonumuz iyi değil, vicdan ve karakterimizi kaybediyoruz.

youtube

telefonda arka planda çalma özelliğinin artık gelmesi gereken video yükleme sitesidir.

aleyna tilki nin ibretlik fotoğrafı

hala çocuk istismarı deniyor. bu memlekette 13 yaşında kız çocukları evlendiriliyor, kimse ses çıkarmıyor, tv de çıkıp sizden daha fazla para kazanınca mı kanınıza dokunuyor. Kanınız bozuk. Hangi konuya nasıl öncelik vereceğinizi şaşırmışsınız.

gıdadedektifi

paketli ürünlerde, etiketlerinde yazan değerleri yayınlayan instagram hesabı. takip edilmesi gereken ve her bireyi bilgilendirmek amaçlı uğraşan bir hesap.

https://www.instagram.com/gidadedektifi/

instagram da takip edilesi sayfalara da bir tavsiyedir.

sabah 7 de işe gitmek için uyanmak

13 senedir pazarlar ve yıllık izinler hariç yaptığım uyanıştır.

kız çocuğu ailenin utanç kaynağıdır

bu kadar aptalca bir şey olabilir mi. Ya arkadaş madem utanç kaynağı, tüm insanlar erkek evlat doğursun da, ileri ki zamanlarda çoğalacak kadın bulamayasınız. Bu laflar nasıl kafaya sahip yaratıklardan çıkıyor.

edit: anan da mı utanç kaynağıydı.

26 nisan 2018 tekel bayileri eylemi

Türkiye Tekel Bayileri Platformu tarafından yapılan “NEDEN KAPATIYORUZ!” başlıklı açıklamada “Bizler bu ülkede vergisini veren, ticaretini yapmaya çalışan tekel bayileriz. Son 10 yılda sayımız ciddi bir oranda azalmıştır.

Buna karşılık her köşe başında faaliyet gösteren zincir market sayısında son 1 yılda yüzde 13 artış sağlanmıştır. Artık dayanacak gücümüz kalmamıştır. Bu başlıca sebeplerden ötürü bizler saat 22.00’da uygulanan alkol satış yasağının saat 24.00’e uzatılması için kepenk kapatıyoruz” ifadelerine yer verildi.

--spoiler--
* Haksız rekabet içinde kaybolan küçük esnaf için KEPENK KAPATIYORUZ!


* Alkol satış yasağı sebebiyle 22.00’dan sonra alkol vermediğimiz müşterilerin darbına maruz kaldığımız için KEPENK KAPATIYORUZ!


* Her sene sigara ve alkole uygulanan zamdan dolayı sahte içki ve kaçak sigaralara artan rağbet yüzünden KEPENK KAPATIYORUZ!

* Kırmızı ışıkta geçip insanların canına kasteden sürücü 235 TL, uyuşturucu madde satarak insanların sağlığını hayatını tehlikeye atan şahıslar 167 TL ceza öderken, vergisini ödeyip sattığımız bir biradan en az 37 bin TL ceza ödememek için KEPENK KAPATIYORUZ!

* Sokak aralarına kadar giren zincir marketlerin uygulamış olduğu fiyat politikaları yüzünden bu haksız rekabet ortamında mücadele gücümüz kalmadığından KEPENK KAPATIYORUZ!

* Saat 22.00’dan sonra alkol satış yasağını fırsata çevirmek isteyen art niyetli kişilerin esnafı sivil polisiz diye kandırmasından dolayı KEPENK KAPATIYORUZ!

* Bazı illerimizde emniyetin görev ve yetkilerini orantısız kullandığını gözlemlediğimiz için KEPENK KAPATIYORUZ!


* Trol ile balık avlamanın cezası 1750 TL ve hayvana tecavüz işkence bile kabahatler kanununa giriyor haksız emsalsiz cezalara dur demek için KEPENK KAPATIYORUZ!


* Televizyonlarda sigara ve alkol görüntüleri mozaiklenirken silahların alkole nazaran zararsızmış gibi gösterilmesi akıl tutulmasıdır. Silah yakalatmak ufak para cezası ama 22.00’den sonra alkol satarken yakalanmak 36.758 TL olduğu için KEPENK KAPATIYORUZ!
--spoiler--

bursa demirtaş çim kayağı tesisleri

Çimde kayak yapmanızı sağlayan tesisti.

Sene 1999'da gitmiştim en son. Lise 1 yıllarımdı. Ondan önce de ortaokul ve ilk okul zamanlarımda da gitmiştim. Hafızamda yeri çok farklıdır. Ayrıca burada uçurtma şenlikleri yapılırdı. Güzel zaman geçirirdiniz, her gördüğünüz farklı gelirdi o zamanlar gözümüze. Eğer kendinize ait arabanız yok ise buraya gitmeniz çok zordu. Belirli saatler de vardı otobüs, minibüs. Lise zamanı sevgilimle otostop çekerek gitmiştik. Buralarda dolanıyorsa selam çakalım bari. Tam 19 sene olmuş neredeyse.

30 mart 2018 elektrik zammı

4 ay önce gelen %8,8 zammın üstüne %2.7 ile gelmiştir.